More DW Blogs DW.COM

Zapadni Balkon

Piše: Amir Kamber

Villa Balkonia *****

Ponuda koja se ne odbija. Besplatan odmor. Savršen smještaj. Budite naši gosti. Villa Balkonia. Keln. Pet zvjezdica. Deset dobrih razloga za produženo ljetovanje.

1. Pogled odozgo.*

2. Hrana kao kod kuće.

3. Atrakcije & senzacije: Jednodnevni izleti u nacionalni park «Bosiljak» (pješice). Poludnevne posjete susjednoj «Istočnoj Saksoniji» (sjedeći). Obilazak kulturnih i historijskih znamenitosti – tamo gdje su se susreli i još uvijek ukrštaju insekti i civilizacije za sobom ostavljujući trajne tragove kosmičke beznačajnosti (na koljenima). Alternativno: blic šoping u antičkom gradiću Peršun. Polazak, uvijek, u jutarnjim satima.

4. Sport & Wellness: Trčanje u mjestu. Gimnastika. Pikado. Aerobika. Šaranje očima. Mrdanje ušima. Joga. Šah. Bleja. Zuca. Tać. Čovječe ne ljuti se. Mozganje. Fućkanje. Mućkanje. Bodybuilding. Specijalna disciplina: Dizanje konja u zrak (po uzoru na Pipi Dugu Čarapu, koja je svog tačkastog kopitara također držala na balkonu)

5. Uređenje & oprema: Stol i stolice. Mini ležaljke za glavu. Lavor za ruke i stopala (jacuzzi na slamku). Besplatni suncobrani. Peškiri. Namještaj za kampiranje. Mjesto za roštilj. Nudističke plaže.**

6. Pitanje bezbjednosti: Pozitivno. Stopa kriminala stabilna. Čak štaviše. Boravak u «Villi Balkoniji» negativno utječe na broj provala u privatne stanove (u zemljama iz kojih gosti dolaze).

7. Nightlife: Buran ko buranija.

8. Lifestyle & Celebrities: Poseban geografski položaj znatiželjnim turistima nudi mugućnost diskretnog špijuniranja bogatih i slavnih. Posmatrajte najnovije modne tokove na ulici (streetstyle). U jednoj ruci koktel, u drugoj dvogled. Budite trendsetter. Isturenost balkona jednako nudi zgodan prostor za samopromidžbu i prezentaciju sopstvenih fashion ideja. Važno je vidjeti i biti viđen.

9. Program za djecu: Učenje kroz igru. Da li kaktus može letiti? Šta su to vodene bombe?

10. Specijalne ponude i paketi. Samoća. Spokoj. Izmještenost

*Upozorenje: Gostima koji imaju strah od visine (akrofobija), preporučuje se da u ovlaštenim turističkim agencijama pravovremeno rezerviraju smještaj na prvom ili drugom spratu.

**Njemački zakon zabranjuje skidanje u javnosti (§183a, StGB). Javni red i mir krši golotinja izložena na balkonu prema ulici. Nudistima okrenutim ka dvorištu državni organi ne stoje na putu. Oprez na suncu! Brinite o svojoj koži.

Date

7:45 am

Share