More DW Blogs DW.COM

Zapadni Balkon

Piše: Amir Kamber

Crna hronika

Svijet se otima kontroli. Droga, mafija, terorizam i bračne veze prijete na svakom koraku. Obratimo pažnju na globalni trend.

1. Presudila sličnost između bušilice i pištolja

RIO DE JANEIRO:
Policija ustrijelila nevinog muškarca na brazilskom balkonu. «Bilo bi smiješno, kada bi ovi dole pomislili da u ruci držim oružje a ne bušilicu», bile su posljednje riječi kućnog majstora, upućene supruzi koja mu je dodavala dible. Ožalošćena žena prošla je bez povreda, ali je još uvijek pod dojmom svega što se dogodilo, prenose lokalni mediji. Istraga u toku. Policajac, osumnjičen za otvaranje vatre, nalazio se u potrazi za dilerima droge u gusto naseljenoj metropoli. Gradske vlasti udovici plaćaju odgovarajuću odštetu. U Rio de Janeiru svake godine u pucačkim okršajima između policije i narko bandi strada više stotina ljudi.

2. Ruski dvometraš pljujući pao s trećeg sprata

MOSKVA:
Nakon dolaska nastradale osobe u stanicu hitne medicinske pomoći, policija izašla na lice mjesta, izvršila uviđaj i vrlo brzo došla do prvih rezultata. Visina balkona 8 metara. Trojica prijatelja takmičila su se „u pljuvanju u dalj“, nadalje otkrivaju policijski izvori. Pri nadmetanju na balkonu konzumirane su veće količine alkohola. Pomoću alkotesta utvrđeno između 1,8 i 2,8 promila. „Pri zamahu preko gelendera visoko izrasli mladić izgubio je ravnotežu, da bi naglavačke poletio prema dole.“ Dvadesetosmogodišnjak zadobio je višestruke frukture kostiju.

3. Egzibicionist terorizira talijanske časne sestre

PALERMO:
Sačekavši da osamdesetjednogodišnja sestra izađe na balkon sicilijanskog samostana, nepoznati golišavi muškarac opetovano stupio u akciju, sapćava policija iz Palerma. Šokirane časne sestre potvrđuju kako su skorijoj prošlosti u više navrata bile žrtve sličnih napada. Mnoge od njih, iz razloga straha, prestale su pohoditi balkon. Nepoznati egzibicionist najčešće vreba nakon zalaska sunca. Postoje indicije da se radi o muškarcu u pedesetim godinama života. Policija nastavlja rad na dokumentiranju ovog slučaja. Građani se pozivaju da pomognu časnim sestrama kako bi se otarasile noćne more.

4. Muž zaboravio ženu

BERLIN:
Zbog cigarete žena izašla na balkon, a muž zatvorio vrata i otišao na posao. Nakon određenog vremena balkonska zatočenica najzad je alarmirala susjede, koji su odmah obavijestili policiju, brzo zatim i vatrogasce. Spašena supruga izjavila je kako ima zaboravnog muža, te da prelazi preko svega i ne želi osvetu. „Tako je Vam je to u braku.“ Nakon povratka u stan, strastvena pušačica potegnula je za slijedećom cigaretom, izašavši na balkon kako bi je i zapalila

Date

11:19 pm

Share